آیا تا به حال به تفاوت بین برندسازی و بازاریابی فکر کردهاید؟ اگر چنین است، شما تنها نیستید. در حالی که این دو بدون شک به هم مرتبط هستند اما حقیقت این است که بازاریابی و برندسازی دو مفهوم کاملا متفاوت هستند. اگر میخواهید کسبوکارتان موفق شود، باید تفاوتهای برندسازی و بازاریابی را درک کنید و بدانید چگونه میتوانید به طور مؤثر از هر کدام برای ارتقای کسبوکارتان استفاده کنید. در این مقاله به صورت مفصل به تفاوتها و کاربردهای این دو خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
برندسازی چیست؟
به طور خلاصه، برندسازی یا برندینگ فعالیتی است که هویت شما را نشان میدهد و بازاریابی نحوه ایجاد آگاهی است. برندسازی استراتژی شماست، در حالی که بازاریابی اهداف تاکتیکی شما را در بر میگیرد. برای تعیین اینکه برند شما چه کسی است، باید چندین سوال از خود بپرسید. سوالاتی فراتر از تعمیم صنعت، خدمات یا محصولات ارائه شده، سوالاتی برای تعیین اینکه شما به عنوان یک شرکت چه کسی هستید، و مهمتر از آن، چه کسی به عنوان یک برند هستید. سوالات زیر مکانی عالی برای شروع هستند:
- اصول و ارزش های اصلی شما چیست؟
- بیانیه ماموریت شما چیست؟
- از چه چیزی برای بنیانگزاری کسب و کارتان الهام گرفتید؟
- چرا می خواهید محصولات یا خدمات خود را به مخاطبان هدف خود ارائه دهید؟
- چه چیزی شما را منحصر به فرد میکند؟
- فرهنگ داخلی شرکت شما چیست؟
- درک شما از سبک چیست؟
- ویژگی های ارتباطی شما چیست؟
- وقتی کسی نام کسب و کار شما را میشنود، میخواهید چه چیزی به ذهن آنها خطور کند؟
- دوست دارید مردم وقتی به کسب و کار شما فکر میکنند چه احساسی داشته باشند؟
- میخواهید مشتریان شما را به عنوان یک شرکت چگونه توصیف کنند؟
پاسخ به سوالات بالا به شما کمک میکند تا تفاوت برندسازی و بازاریابی را درک کنید. وقت خود را صرف ارائه پاسخ های دقیق کنید متوجه میشوید که، این است که همه سوالات مربوط به فعالیتهای داخلی و فرهنگ داخلی شما است. بنابراین، آنچه در درون میسازید، همان چیزی است که از بیرون سرچشمه میگیرد.
برندینگ شما آنچه را که مصرف کنندگان از شما میتوانند انتظار داشته باشند را پرورش میدهد. با مشخص کردن اینکه چه کسی هستید، میتوان از نام تجاری شما، برای پیشبرد و زیربنای تلاشهای بازاریابی شما استفاده کرد.
بازاریابی چیست؟
وقتی صحبت از تفاوت برندسازی و بازاریابی میشود، بازاریابی به ابزارهایی اشاره دارد که برای ارائه پیام برند خود از آن استفاده میکنید. بازاریابی به طور مداوم تغییر خواهد کرد و تکامل خواهد یافت، درست همانطور که محصولات و خدماتی که ارائه میدهید به تغییر و تکامل ادامه خواهند داد. بازاریابی مستقیماً و به طور خاص به سمت بخشهایی از مخاطبان هدف شما هدایت میشود و در عین حال از ارزشهای اصلی برند شما حمایت میکند.
بازاریابی گسترده و متنوع است، میتواند صمیمانه، خنده دار یا جدی باشد، میتواند هر ترکیبی از متن، کلمات کلیدی، عکسها، نمودارها، نمودارها و فیلمها باشد. بازاریابی با انواع روشهای آنلاین و آفلاین انجام میشود که برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:
- سئو
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
- بازاریابی به ازای هر کلیک
- بازاریابی موبایلی
- تلویزیون
- رادیو
- کمپینهای چاپی
با این حال، روشهای زیادی برای بازاریابی آنلاین و آفلاین وجود دارد که میتوانید در جهت کمپین بازاریابی خود از آنها استفاده کرد. در حالی که روشهای بازاریابی که استفاده میکنید ممکن است سال به سال یا فصل به فصل به شدت تغییر کنند، برند شما همیشه ثابت میماند.
تفاوت برندسازی و بازاریابی
خوب، حالا بیایید در مورد تفاوت های کلیدی بین بازاریابی و برندسازی صحبت کنیم:
در حالی که بازاریابی برای تبلیغ محصول یا خدمات شما استفاده میشود، برندسازی برای شکل دادن به برند شما و اینکه شما چه کسی هستید استفاده میشود. شما برای هر دو به یک استراتژی نیاز دارید و آنها اهداف متفاوت و نتایج متفاوتی دارند.
- بازاریابی توجه مشتری را به خود جلب میکند، برندسازی راهی برای حفظ توجه آنهاست
- بازاریابی باعث فروش میشود، برندسازی باعث شناخت و وفاداری میشود
- برندسازی حرف اول را میزند، بازاریابی در رتبه دوم است
- استراتژیهای بازاریابی میآیند و میروند، اما برندسازی برای همیشه است
- برندسازی به همان اندازه که روی مشتریان شما تأثیر میگذارد، روی تیم شما نیز تأثیر میگذارد
مهم نیست در چه صنعتی هستید، اگر میخواهید یک موج ایجاد کنید و توجه مشتریان خود را به خود جلب کنید، بازاریابی یک الزام مطلق است. اما هنگامی که توجه مشتری خود را جلب کردید، به چیزی نیاز دارید که این توجه را حفظ کند و اینجاست که برندینگ مطرح میشود.
مردم میخواهند با برندهایی که به آن اعتماد دارند تجارت کنند، بنابراین در حالی که بازاریابی کمک میکند تا از شلوغیها عبور کرده و برند شما را در مقابل دید مخاطب هدف قرار دهد، اگر میخواهید آن را حفظ کنید، باید یک برندی که مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، بسازید.
بنابراین، شما به استراتژی های بازاریابی مناسب نیاز دارید تا برند خود را از رقبا متمایز کنید و به مشتریان خود بگویید: «هی! من اینجا هستم!»، اما برای تقویت یک رابطه، ایجاد یک ارتباط بلندمدت، و بازگرداندن آنها پس از آن «سلام» اولیه، به برندسازی نیاز دارید.
تفاوت برندسازی و بازاریابی در اهداف
در اصل، بیشتر استراتژیهای بازاریابی برای کسب نتایج هستد و اغلب، نتایجی که این استراتژیها تلاش میکنند به دست آورند، مربوط به فروش است. که عالی است! اگر می خواهید شرکت شما موفق شود، باید فروش و کسب درآمد داشته باشید.
اما برندسازی رویکردی متفاوت و بلندمدت دارد. اگر به دنبال کسب سود و افزایش فروش هستید، برندینگ بهترین راه حل نیست، اما اگر به دنبال ایجاد شناخت برند، ایجاد احساسات مثبت برند، و تقویت وفاداری مشتری هستید، این بهترین راه حل است و اتفاقاً تأثیر زیادی در موفقیت فروش شما به صورت بلندمدت خواهد داشت.
بنابراین، وقتی هدف فروش و افزایش درآمد است، بازاریابی را به عنوان یک مسابقه دو سرعت و برندسازی را به عنوان یک دو ماراتون در نظر بگیرید.
تفاوت برندسازی و بازاریابی، برندسازی برای همیشه است!
منظور من را اشتباه نگیرید، تا زمانی که در تلاش برای ایجاد یک کسب و کار موفق هستید، باید فعالانه آن کسب و کار را بازاریابی کنید. اما استراتژیهایی که برای بازاریابی کسب و کار خود استفاده میکنید موقتی هستند. هر تاکتیک بازاریابی شروع، میانه و پایان مشخصی خواهد داشت.
برندسازی متفاوت است. مهم نیست که در کجای کسب و کار خود هستید، همیشه در تلاش هستید تا به عنوان یک شرکت مشخص کنید که چه کسی هستید، درک برند خود را با مخاطبان خود شکل دهید و یک رابطه عمیق تر و معنادارتر با مشتریان خود تقویت کنید. همانطور که شرکت شما رشد میکند و تکامل می یابد، باید در کنار آن برندسازی خود را نیز رشد و تکامل دهید.
برندسازی علاوه بر مخاطبان، بر روی تیم شما نیز تاثیرگذار است
برندسازی همانقدر که میتواند رو جامعه هدف شما تاثیر بگذارد، میتواند روی اعضای تیم و کسب و کار شما هم تاثیرگذار باشد، تیم شما افرادی هستند که مسئول توسعه و اجرای استراتژیهای بازاریابی شما هستند. همانطور که برای تجارت با شما نیاز دارید که مشتریانتان به برند شما ایمان داشته باشند، کارمندانتان هم همینطور هستند.
هنگامی که برندی را میسازید که تیم شما واقعاً به آن اعتقاد دارد، آنها نسبت به کار خود اشتیاق بیشتری خواهند داشت و متعهدتر میشوند. سخت کار میکنند، به خودشان فشار میآورند و بهترین ایدههایشان را روی میز خواهند آورد و در نتیجه کسبوکار شما رونق خواهد گرفت. بنابراین، این وظیفه تیم شما است که استراتژی بازاریابی شما را توسعه دهد، اما اگر میخواهید کسب و کار خود را به سطح بالاتری ببرید، این مسئولیت شماست که برندی ایجاد کنید که تیم شما از آن هیجانزده شود.
برندسازی و بازاریابی به یکدیگر نیاز دارند
در حالی که ممکن است کسی برند شما را ببیند و مجذوب آن شود، به ندرت به اندازه کافی علاقه ایجاد میکند که منجر به فروش زیاد شود، اینجاست که بازاریابی وارد میشود. برندسازی و بازاریابی دو جزء متفاوت یک کسب و کار هستند. با این حال، هر دو به یکدیگر متکی هستند و هر دو در صورت استفاده صحیح به موفقیت دیگری کمک میکنند.
تلاشهای بازاریابی بیشترین سود را از داشتن یک پایه برندینگ قوی در ابتدا خواهد داشت. این به بازاریابی اجازه میدهد تا محصولات و خدمات را برجسته کند و ویژگی های برند را به رخ بکشد. مردم به راحتی با برند و آنچه که نشان میدهد آشنا می شوند. داشتن نام تجاری خوب یک کمپین بازاریابی قوی راه اندازی میکند که می تواند حداکثر بازدهی را ایجاد کند.
سخن آخر
اکنون که تفاوت برندسازی و بازاریابی را درک کردید، ابزارهایی را دارید که باید از هر دو استفاده کنید تا کسب و کار خود را به سطح بعدی ببرید. از همین الان شروع کنید، هر آنچه که از خدمات برندینگ و بازاریابی نیاز دارید ما در اختیار شما قرار خواهیم داد تا برند خود را بسازید و استراتژی های بازاریابی مورد نیاز خود را توسعه دهید. به یاد داشته باشید که با درک و استفاده درست از تفاوتها میتوانید یک اتحاد عالی بین این دو مفهموم ایجاد کنید.
منبع: marketsplash.com