یوتیوب دومین موتور جستجوی بزرگ در جهان است، به طوری که از هر 10 نتیجه جستجوی ویدیو، هشت تای آن ویدیوهای یوتیوب هستند. این پلتفرم به طور مداوم در حال رشد است و هر دقیقه بیش از 500 ساعت ویدیو در یوتیوب آپلود می‌شود. با این تفاسیر سئو یوتیوب می‌تواند به دیده شدن ویدیوهای آپلودی که یکی از دغدغه های بزرگ بسیاری از افراد است، کمک کند. سئو یوتیوب یک استراتژی برای بهینه سازی ویدیوها و کانال‌های یوتیوب به منظور بهبود جایگاه در نتایج جستجو است که می تواند مزایای بی شماری برای شما داشته باشد، زیرا طبق تحقیقات انجام شده 59 درصد از مردم تماشای یک محتوای ویدیویی را به خواندن متن ترجیح می‌دهند.

سئو یوتیوب چیست؟

به زبان ساده سئو یوتیوب مجموعه اقداماتی است که باعث می‌شود ویدیوهای شما در دریای عمیق یوتیوب غرق نشود! برای دیده شدن ویدیو خود در یوتیوب باید با این اقدامات و همچنین الگوریتم‌های یوتیوب آشنا باشید.  موتورهای جستجو مانند یوتیوب و گوگل از اصول یکسانی در الگوریتم‌های خود برای رتبه بندی وب‌سایت‌ها و ویدیو‌ها استفاده می‌کنند و تمرکز اصلی آن ها بر ارائه بهترین محتوای ممکن به کاربر است، اما برخلاف گوگل که از بک لینک‌ها و سایر عوامل برای ارزیابی رتبه استفاده می‌کند، سئو یوتیوب شامل بهینه سازی کانال، لیست های پخش، ابرداده‌ها، توضیحات و محتوای ویدیویی است. هنگامی که کاربر یک عبارت جستجو را در یوتیوب تایپ می‌کند، ربات‌های پلتفرم تمام کانال‌ها و ویدیوها را جستجو می‌کنند تا بهترین نتایج را به ترتیب مرتبط بودن به کاربر ارائه دهند. حالا سوال اینجاست که یوتیوب چگونه بهترین نتایج را برای جستجوی هر فرد تشخیص می‌دهد؟ برای تعیین بهترین نتایج برای هر فرد، الگوریتم یوتیوب چندین فاکتور را برای رتبه‌بندی در نظر می گیرد که در ادامه به معرفی و توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

فاکتور های رتبه‌بندی یوتیوب

سئو یوتیوب و افزایش بازدید ویدیوها

کسانی که در یوتیوب محتوا منتشر می‌کنند، باید بدانند که یوتیوب برای رتبه بندی نتایج دارای معیارهای مختلفی از جمله تعامل کانال و بهینه سازی است. به طور کلی فاکتورهای رتبه‌بندی یوتیوب شامل موارد زیر خواهند شد.

تاریخچه جستجو و مرور کاربر

یک کانال یوتیوب که قدرت جذب نظرات و لایک‌ افراد زیادی را دارد، جایگاه بهتری نسبت به کانالی که از تعامل مناسبی برخوردار نیست، خواهد داشت. زیرا پلتفرم یوتیوب می‌داند که این ویدیوها تجربه ارزشمندتری را به کاربر ارائه می‌دهند. هنگامی که شخصی در گوگل جستجو می‌کند، موتور جستجو محتوایی را ارائه می‌دهد که ارتباط بیشتری با آن موضوع دارند. جستجو اغلب دروازه‌بان محتوای شماست، بنابراین بهینه‌سازی محتوای شما برای جذب ترافیک و افزایش دنبال‌کنندگان ضروری است.

زمان تماشا ویدیو

زمان تماشای ویدیوهای شما نشان می‌دهد که کاربران در مجموع چه مدت از آن را تماشا کرده اند. اگر کاربر اول یک ویدیو را به مدت 5 دقیقه و کاربر دوم آن را 4 دقیقه تماشا کرده باشد، کل زمان تماشای ویدیو شما 9 دقیقه است. اگر کاربران ویدیوهای شما را تا انتها تماشا کنند، زمان تماشای ویدیو شما افزایش می‌یابد که تأثیر مثبتی بر الگوریتم یوتیوب دارد و بر این اساس ویدیو در رتبه‌بندی بالاتری قرار می‌گیرد. به خاطر داشته باشید که هدف اصلی یوتیوب این است که کاربران را تا حد امکان در سایت یوتیوب نگه دارد.

زمان تماشای کانال

زمان تماشا برای کل کانال نیز اعمال می شود، به این صورت که زمان تماشای ویدیوهای مجزا در کانال با هم جمع می‌شوند و زمان تماشای کانال به دست می‌آید. اگر کانال شما در موضوع خاصی زمان تماشای بالایی داشته باشد، به اصطلاح از یوتیوب اتوریتی (اعتبار یوتیوب) می‌گیرد. اتوریتی باعث می‌شود ویدیوهایی که در آینده آپلود می‌کنید نیز رتبه بالاتری داشته باشند.

تاثیر حفظ مخاطب در سئو یوتیوب

این آیتم میانگین مدت زمان مشاهده ویدیوها را بررسی می‌کند. دو روش کلی برای حفظ مخاطب وجود دارد که شامل حفظ نسبی مخاطب و حفظ مطلق مخاطب است. حفظ نسبی مخاطب نشان‌دهنده این است که به طور متوسط ​​چند درصد از ویدیو مشاهده شده است، در حالی که حفظ مطلق مخاطب نشان می دهد که ویدیو به طور متوسط ​​چند دقیقه مشاهده شده است. حفظ مخاطب برای سئوی ویدیوی یوتیوب بسیار مهم است، به طوری که می‌توان تشخیص داد که ویدیوهای طولانی‌تر نسبت به ویدیوهای کوتاه‌تر تاثیر بیشتری دارند.

 نرخ کلیک (CTR)

CTR یا نرخ کلیک نشان می‌دهد که چه تعداد از کاربران وقتی ویدیو را در نتایج جستجو می‌بینند روی آن کلیک می‌کنند. وقتی تصویر کوچک و عنوان ویدیو در نتایج جستجو یا پیشنهادات ظاهر می‌شود، الگوریتم می‌تواند با توجه به نرخ کلیک درک کند که یک ویدیو چقدر برای کاربر مرتبط است. برای افزایش CTR، باید یک عنوان خوب و یک کاور تصویر کوچک برای ویدیو خود در نظر بگیرید.

ترفندهای مهم سئو یوتیوب برای افزایش بازدید

تصویر پنل یوتیوب در یک موبایل

 استفاده از استراتژی‌های سئو یوتیوب و محتوای ویدیویی مفید می‌تواند به بازاریابی و دیده شدن ویدیو شما تا حد زیادی کمک کند. در اینجا ترفندهای ساده ای برای بهبود سئوی یوتیوب و افزایش بازدید از ویدیو آورده شده است.

انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای سئو یوتیوب

قبل از هرچیزی انتخاب کلمه یا عبارت کلیدی مناسب برای ویدیو بسیار مهم است. کلمات کلیدی اغلب در عناوین ویدئو و ابرداده قرار می‌گیرند. بهتر است دو ویژگی زیر را برای انتخاب کلمات کلیدی خود در نظر بگیرید:

  • کلمه کلیدی باید ویدیو شما را به طور دقیق توصیف کند.
  • با کلمات و عباراتی که کاربران برای یافتن محتوایی مانند محتوای شما در موتورهای جستجو وارد می‌کنند مطابقت داشته باشد.

برای اینکه بفهمید مردم از چه عبارات و کلمات کلیدی در جستجو استفاده می‌کنند، می‌توانید از پیشنهاد جستجوی یوتیوب استفاده کنید. یک کلمه یا عبارت مرتبط با محتوای خود را در نوار جستجو تایپ کنید و پیشنهاداتی را که یوتیوب ارائه می‌دهد ببینید. همچنین می‌توانید از ابزارهای کلمه کلیدی رایگان مانند WordStream، Google Keyword Planner، Moz یا Semrush استفاده کنید.

از کلمات کلیدی در عنوان ویدیوی خود استفاده کنید

درک هدف جستجوی مخاطبان اولین قدم است، بنابراین تطبیق موضوع ویدیو شما با هدف جستجوی مخاطب برای نمایش ویدیو در نتایج جستجو بسیار مهم است. شما باید هدف خود را نیز از انتشار ویدیو در یوتیوب بدانید و تشخیص دهید که مخاطبان اصلی چه کسانی هستند. مثلا اگر هدف شما بررسی یک محصول است، از نام محصول در عنوان ویدیو استفاده کنید.

در زیر مثالی از رقابتی بودن عبارت “بررسی کامپیوتر دل” آورده شده است. این اصطلاح چیزی است که ممکن است شخصی در هنگام بررسی یک محصول به دنبال آن باشد. این ویدیوها از یوتیوب و همچنین از سایر وب سایت ها و وبلاگ ها در سراسر وب منتشر می شوند.

کلمه کلیدی را درنام فایل ویدیوی خود قرار دهید

انجام این کار بسیار ساده است، اما یوتیوب ممکن است از این به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی برای نمایش ویدیوی شما در نتایج جستجو استفاده کند، بنابراین اگر نام فایلی که آپلود می‌کنید کلمه کلیدی مورد نظر را در خود داشته باشد، ویدیوی شما شانس بیشتری برای موفقیت در رتبه بندی خواهد داشت. یوتیوب از نام فایل آپلودی شما برای اطمینان از مرتبط بودن ویدیو استفاده می‌کند.

نوشتن توضیحات بهینه برای سئو یوتیوب

توضیحات استفاده شده در کپشن ویدیو برای بهبود سئو یوتیوب
توضیحات کامل فارسی و انگلیسی برای ویدیوهای مجله مکانیسم توسط تیم تولید محتوای طرهلو

قسمت کپشن یکی از قسمت‌های مهم است که هنگام آپلود ویدیو باید پر شود. این متن باید اطلاعاتی در مورد موضوع ویدیو ارائه دهد. توضیحات برخلاف عنوان می‌تواند طولانی‌تر و دقیق تر‌باشد (نهایت 5000 کاراکتر). کپشن باعث ترغیب کاربر برای مشاهده ویدیو می‌شود، زیرا قسمت اولیه آن در نتایج جستجو ظاهر می‌شود، بنابراین سعی کنید اطلاعات اصلی را در ابتدای متن جای دهید. در کپشن می‌توانید فراخوان‌هایی (CTA) مانند دعوت‌ برای عضویت در کانال یا دانلود برخی از مطالب در وب‌سایت خود، ترجیحاً با لینک‌های کوتاه شده، قرار دهید. استفاده از مهرهای زمانی برای هدایت بیننده به قسمت‌های مشخصی از ویدیو، به خصوص در محتوای طولانی تر، روش مفیدی است. سعی کنید از کلمات کلیدی و هشتگ‌ها در کپشن ویدیو استفاده کنید، اما زیاده روی نکنید! زیرا اگر بیش از 15 هشتگ در توضیحات داشته باشید، یوتیوب همه آنها را نادیده می‌گیرد.

دسته‌بندی ویدیو خود را مشخص کنید

دسته بندی ویدئوهای آموزش عکاسی شوت شات برای راهنمایی کاربران

اگر کاربران به دنبال یک ویدیوی خاص باشند، می‌توانند ویدیوی مورد نظر خود را از دسته‌های پیشنهادی یوتیوب انتخاب کنند، بنابراین هنگام آپلود ویدیوی خود، بهتر است نوع دسته بندی آن را مشخص کنید تا شانس بیشتری برای دیده شدن توسط کاربر داشته باشید.

ارائه زیرنویس به زبان‌های مختلف

دسترسی جهانی یوتیوب بسیار زیاد است. زیرنویس‌های خارجی به بینندگان انگلیسی زبان اجازه می‌دهند تا از تماشای ویدیوهای شما لذت ببرند. موتورهای جستجو نیز ویدیوهای زیرنویس شده شما را  در نتیجه‌ی جستجو به آن زبان قرار می‌دهند که این می‌تواند برای سئو یوتیوب شما بسیار مفید باشد، زیرا به دلیل رقابت کمتر، شانس بیشتری برای موفقیت در رتبه بندی کلمات کلیدی انگلیسی و یا زبان‌های دیگر دارید. به یاد داشته باشید که همیشه ترجمه‌های خود را از نظر صحت بررسی کنید.

ویدیوهای طولانی تر بسازید

طبق تحقیقات انجام شده، ویدیوهای کمتر از 2 دقیقه معمولاً در موقعیت ضعیفی قرار دارند. میانگین مدت زمان ویدیوهایی که در پنج رتبه بالاتر قرار دارند 11 دقیقه و 44 ثانیه است، بنابراین ارزش آن را دارد که روی ویدیوهای طولانی تر که حدود 10 دقیقه هستند سرمایه گذاری کنید. این ویدیوها انتظارات کسانی را که به دنبال محتوای کامل‌تر و دقیق‌تر هستند را برآورده می‌کند، در حالی که ویدیوهای کمتر از 2 دقیقه معمولا سطحی هستند. به طور کلی تعامل و ارتباط، مهم‌تر از طول ویدیو است، بنابراین اگر روی محتوای باکیفیت سرمایه‌گذاری می‌کنید زیاد نگران طول ویدیو نباشید.

تصویر کاور ویدیو خود را سفارشی سازی کنید

کاور طراحی شده برای ویدیوهای یوتیوب مجله مکانیسم توسط تیم طراحی طرهلو

انتخاب یک تصویر قوی برای کاور ویدیو می‌تواند به دیده شدن ویدیو شما کمک کند یا در صورت انتخاب نامناسب مانع از دیده شدن آن شود! زیرا این تصاویر اولین چیزی هستند که توجه افراد را به خود جلب می‌کنند. سعی کنید تصویری بسازید که توجه مردم را جلب کند و از بین دیگر ویدیوهای مرتبط متمایز شود. تصاویری که از خود ویدیو گرفته شده‌اند، به احتمال زیاد برای جلب توجه کاربر مناسب‌ترین گزینه نیستند، بنابراین بهتر است یک تصویر کوچک را طوری سفارشی سازی کنید که به کاربران نشان دهد ویدیوی شما در مورد چیست و چگونه به آن‌ها سود می‌رساند.

کلمه کلیدی مورد نظر خود را در ویدیو ذکر کنید

اگر کلمه کلیدی مورد نظر خود را در ویدیوی خود بیان نکنید، در زیرنویس یا رونوشت که دو جزء حیاتی یک استراتژی موفق سئوی یوتیوب است، ظاهر نمی‌شود. سعی کنید کلمه کلیدی خود را به طور متفکرانه و طبیعی در ویدیوی خود بگنجانید. بهتر است از قبل یک اسکریپت برنامه ریزی کنید و سعی کنید کلمه کلیدی خود را در ابتدای ویدیوی خود بگنجانید تا در آغاز رونوشت ویدیو شما ظاهر شود.

استفاده از کارت‌های یوتیوب

کارت‌های یوتیوب اعلان‌هایی از پیش قالب ‌بندی ‌شده‌ هستند که افراد را تشویق می‌کنند تا اقدامات دلخواه را در طول تماشای ویدیوی شما انجام دهند. هنگامی که از این قابلیت‌ها استفاده می‌کنید، کارت‌هایی در سمت راست بالای ویدیوهای شما ظاهر می‌شوند تا کاربران بتوانند روی آن کلیک کرده و کاوش کنند. از آنجایی که یوتیوب قصد دارد افراد را در یوتیوب نگه دارد، کارت‌ها راهی عالی برای افزایش رتبه شما به شمار می‌آیند. شما می‌توانید حداکثر پنج کارت را در یک ویدیو اضافه کنید. کارت‌ها می‌توانند شامل CTA‌های مختلفی باشند، مانند هدایت بینندگان به کانالی دیگر یا کمک مالی به یک سازمان خیریه.

استفاده از صفحات پایانی

صفحات پایانی پس از پایان ویدیو ظاهر می‌شوند و به بیننده اعلام می‌کنند که در مرحله بعد چه کاری می‌توانند انجام دهند. این صفحات می‌توانند کاربران را تشویق کنند تا ویدیوی دیگری را تماشا کنند یا پس از پایان کار، وقت بیشتری در یوتیوب بگذرانند، به عبارت دیگر صفحات پایانی یک موقعیت عالی برای استفاده از CTA یا دعوت به اقدام هستند. صفحات پایانی می توانند بینندگان را به این عناصر هدایت کنند:

  • سایر ویدیوها
  • فهرست‌های پخش یا کانال‌های یوتیوب
  • عضو شدن در کانال شما
  • وب سایت‌های دیگر

سئو یوتیوب را جدی بگیرید!

در این مقاله سعی کردیم همه‌ی نکاتی که برای دیده شدن در یوتیوب نیاز دارید را ذکر کنیم. امروزه به دلیل افزایش کانال ها و ویدیو ها و وجود رقابت تنگاتنگ در یوتیوب، شما به استراتژی های سئو یوتیوب نیاز دارید تا ویدیو شما در معرض دید کاربران قرار گیرد، بنابراین سعی کنید نکات گفته شده در این مقاله را به خاطر داشته باشید و در نهایت روی ایجاد ویدیوهای همیشه سبز تمرکز کنید. هرچه محتوای مفیدتری به کاربران ارائه دهید، حجم جستجوی بیشتری در کسب و کار و کانال یوتیوب خود به دست خواهید آورد. اگر برای دیده شدن محتوای خود در یوتیوب به کمک نیاز دارید، ما با ارائه خدمات مدیریت شبکه‌های اجتماعی در آژانس دیجیتال مارکتینگ طرهلو، کنار شما خواهیم بود.