اجازه دهید از آخر شروع کنیم! زمانی در ارائه خدمات و فروش محصولات موفق‌تر از رقیبان خواهید بود که برندینگ موفقی داشته باشید. به برندهای معروف و محصولاتشان نگاه کنید، آن‌ها بیش از فروش روی استراتژی‌های برندینگ خود تمرکز کرده‌اند، چیزی که در نهایت باعث شده تا فروش بیشتری هم به‌دست آورند. برندهای قدرتمند می‌دانند برندسازی چیست و از آن در کپشن‌های اینستاگرام، تبلیغات محیطی، بسته‌بندی و هر جایی که بتوانند از آن استفاده می‌کنند. البته آن‌ها تنها کسانی نیستند که اصول و مراحل برندسازی را می‌دانند پس تا انتهای مطلب با ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ طرهلو همراه باشید تا همه چیز در مورد برندینگ را به شما نشان دهیم:)

برندینگ یا برندسازی چیست؟

برندسازی اولین و مهم‌ترین ابزار بازاریابی است که به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا یک هویت قابل تشخیص برای خود بسازند و در این راه از ابزارهای مختلفی مثل نام برند، شعار برند، لوگو، فونت، فونت و … استفاده می‌کنند. برندینگ خوب شما را از رقیبان متمایز کرده و به مخاطبانتان راهی عالی برای شناخت شما و ارتباط با شما می‌دهد.

به برندهای معروف یا برند مورد علاقه‌تان فکر کنید، اولین چیزی که در مورد آن‌ها به ذهن شما می‌آید چیست؟ احتمالا چیزهایی مثل شکل لوگو، تم رنگی، شعار برند، فضای کسب‌وکار اولین چیزهایی هستند که برند مورد نظرتان را با آن‌ها به یاد می‌آورید نه محصولاتشان. به عنوان مثال زمانی که نام برند اپل را می‌شنوید، اولین چیزهایی که در ذهنتان مرور می‌شوند لوگوی سیب گاز زده، طراحی‌های ظریف و تم رنگی سیاه سفید، استیو جابز و زبان طراحی خاص خواهد بود، همه این‌ها قسمتی از مراحل برندسازی موفق هستند.خب یک بار دیگر این سوال را با خود مرور کنید، برندسازی چیست؟ ساده‌ترین جواب ایجاد هویتی متمایز برای جلب توجه و اعتماد مخاطبان است.

چرا برندینگ مهم است؟

چرا برندسازی مهم است

همانطور که گفته شد به عقیده بسیاری برندسازی باید در صدر همه استراتژی‌های بازاریابی قرار بگیرد، چرا که بدون داشتن یک برند برجسته فقط یک نام بین هزاران نام دیگر خواهید بود. در ادامه مهم‌ترین دلایل استفاده از برندسازی سازی برای کسب‌وکارها را مرور می‌کنیم.

برندسازی ، اعتبار برند و اعتماد به برند را افزایش می‌دهد

یک مشاوره برندسازی درست شما را ترغیب نمی‌کند تا تمام پولتان را در ساخت برند خرج کنید اما به یاد داشته باشید که طراحی نامناسب، نام تجاری بد و لوگوی تکراری در نهایت به ضرر کسب‌وکار شما خواهد بود. زمانی که از یک لوگوی تکراری استفاده کنید، مشتریان بالقوه شما نمی‌توانند شما را از رقیبان متمایز کنند بنابراین به راحتی از نام شما رد خواهند شد، نام تجاری و هر چیزی که مختص به شما باشد هم همین شرایط را خواهند داشت پس باید وقت و تلاش کافی برای ایجاد اعتبار و جلب توجه کاربران اختصاص دهید.

برندینگ ، هویت برند را تثبیت می‌کند

شما می‌خواهید برندی متمایز داشته باشید تا به راحتی میان رقیبان برجسته شوید، بهترین فعالیت برای دستیابی به این هدف تلاش برای ایجاد و تثبیت هویت برند است. یک لوگوی زیبا، نام تجاری به یادماندنی و شعار برند جذاب می‌تواند بخش زیادی از این هدف را محقق سازد. به خاطر سپردن یک نام تجاری ممکن است کمی زمانبر باشد اما زمانی که لوگو و شعار همراه شود در زمانی کم در مخاطب حس آشنایی ایجاد می‌کند که سبب تقویت حس وفاداری مشتریان به برند شما خواهد شد.

به اشتراک‌گذاری ماموریت برند

یکی از روش‌های ایجاد هویت برند این است که ماموریت و چیزی که کسب‌وکار شما را منحصر‌به‌فرد می‌کند به اشتراک بگذارید. فرقی نمی‌کند در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید، در هر صورت تعدادی رقیب خواهید داشت و به همین دلیل است که باید از شخصیت‌سازی، داستان‌سرایی و اشترک‌گذاری ارزش‌ها استفاده کنید تا به مخاطبان فرصتی برای شناخت بدهید. زمانی که هویت برند شما تثبیت شود، مشتریان شما به محض دیدن نام،لوگو یا شعار برندتان می‌توانند شما و ارزش‌های برند را به یاد بیاورند.

برندینگ ، موجب شناخت برند می‌شود

شناخت برند به این معناست که مصرف‌کننده چگونه می‌تواند برند شما را بدون دیدن نام کسب‌وکارتان شناسایی و شناسایی کند؟ از طریق لوگو، برچسب‌ها، شعار برند، بسته‌بندی یا تبلیغات شما. شناخت برند همراه با یادآوری برند است، زمانی که برند شما به خوبی شناخته شود بدون نیاز به توصیف‌های زیاد و یا ذکر نام تجاری به یاد آورده خواهد شد، بگذارید یک مثال بزنیم، یک رستوران زنجیره‌ای بزرگ در سراسر دنیا که  یک لوگوی زرد رنگ و بزرگ M شکل دارد؟ یا یک شرکت مخابراتی با تم رنگی آبی و نارنجی، و شعار برند هیچ کس تنها نیست؟!

ارزش گذاری برند

ارزش گذاری برند از ادراک، شناخت و اعتماد مصرف کننده‌گان نشات می‌گیرد. یک برند قدرتمند می‌تواند کسب و کار شما را برای سرمایه گذاران، سهامداران و خریداران بالقوه ارزشمند کند و اگر به اصول برندسازی مسلط باشید می‌دانید که همه این‌ها در نهایت باعث ارتقا ارزش ویژه برند شما خواهد شد.

برندینگ بهره‌‎وری تبلیغات را بهبود می‌دهد.

ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی بدون برندینگ مثال واقعی ریختن پول در جوی آب است، عوامل زیادی در موفقیت کمپین‌های تبلیغاتی نقش دارند با این وجود زمانی به بهره‌وری حداکثری دست می‌یابید که مردم بدانند این تبلیغ مال چه کسی است. پس قبل از شروع کمپین‌های تبلیغاتی، هویت برند خود را تثبیت کنید، به این ترتیب جامعه هدف شما به مرور با نام تجاری شما آشنا خواهند شد و تاثیرگذاری تبلیغات به حداکثر خود می‌رسد.

جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قبلی

یک تجربه خوب از برند نه تنها مخاطبان شما را به مشتری تبدیل خواهد کرد بلکه باعث می‌شود مشتریان قبلی خوشحال باشند و به این ترتیب وفاداری به برند افزایش می‌یابد. بسیار مهم است که بتوانید مشتریان قبلی خود را حفظ کنید چرا که هزینه بسیار کمتری برای شما خواهد داشت. راه‌های افزایش وفاداری مشتری به برند را بشناسید و از آن برای تثبیت برندینگ خود استفاده کنید.

مراحل برندسازی

در این قسمت از مطلب مراحل برندینگ و اصول برندینگ را شرح خواهیم داد، پس اگر قصد شروع یک بیزینس یا استارتاپ را دارید، به این قسمت توجه ویژه‌ای داشته باشید.

1. مخاطبان هدف خود را مشخص کنید

همانطور که  دیدید برندینگ، آگاهی از برند و اعتماد به نام شما را افزایش می‌دهد و در نهایت منجر به فروش می‌شود. اما بیاید یک قدم به عقب برگردیم، همه این‌ها از کجا سرچشمه می‌گیرند؟ جواب ساده است، مخاطبان هدف شما، کسانی که می‌توانند مشتریان شما باشند.  پس قبل از هر چیزی مهم است که بدانید که مخاطبان شما چه کسانی هستند؟ محصول و خدمات شما برای چه طیفی از جامعه است؟ مشتری ایده آل شما کیست؟ چرا این کسب‌وکار را شروع می‌کنید؟ اینجاست که تحقیق بازار هدف اهمیت خود را نشان خواهد داد، تحقیق بازار به شما کمک می‌کند بازار هدف و مشتریان بالقوه را شناسایی کنید و استراتژی‌های مناسب را اتخاذ کنید، بنابراین این مرحله را اولویت اول خود قرار دهید.

2. ماموریت برند خود را تعیین کنید

سوال مهمی در مرحله قبل از شما پرسیدیم، چرا می‌خواهید این کسب‌وکار را شروع کنید؟ پاسخ دادن به این سوال به شما کمک می‌کند تا ماموریت بشناسید که هدف و اشتیاق شما را برای شروع یک بیزینس مشخص می‌کند. تا زمانی که نتوانید اهداف کسب‌وکارتان به اشتراک بگذارید، نمی‌توانید برندی قابل اعتماد و ارزشمند برای مشتریان ایجاد کنید. زمانی که ماموریت خود را درک کردید، هر بخش از برند شما (لوگو، شعار برند، تصاویر، صدا و شخصیت) می‌تواند آن ماموریت و چشم انداز را منعکس کند.

3. ارزش‌ها و مزایای برند را مشخص کنید

در هر حوزه‌ای که فعالیت کنید رقیبانی خواهید داشت اما قبل از رقیبان باید روی خودتان تمرکز کنید. چه چیزی دارید که مختص به شما باشد و هیچ کس نتواند آن را تقلید کند؟ برند شما! پس روی ارزش‌ها، مزایا و ویژگی‌هایی که برند شما را از بقیه متمایز می‌کنند تمرکز کنید. من در مورد ویژگی‌های محصول (مانند ظاهر، اجزا یا قابلیت ها) صحبت نمی‌کنم. منظور من این است که چگونه محصولات یا خدمات شما زندگی افراد را بهبود می‌بخشد، مشکلی را برطرف می‌کنند یا به موفقیت مشتریان کمک می‌کنند.

برند اسنپ را در نظر بگیرید، پیش از فعالیت این شرکت پیدا کردن تاکسی معضل بزرگی بود و مشکلاتی مثل قیمت‌گذاری نامشخص، امنیت مسافران، پیدا کردن تاکسی در قسمت‌های مختلف شهر وجود داشت، اسنپ به خوبی این مشکلات را شناسایی کرد و ارزش‌های برند خود را بر مبنای دسترسی سریع، راحت و به صرفه مشخص کرد. اسنپ به قدری در این مرحله خوب عمل کرد که حالا خدمات تاکسی تنهای یکی از صدها خدمات این سوپراپلیکیشن است.

4. دارایی‌های بصری خود را ایجاد کنید

اگر به خوبی بر مراحل قبلی مسلط شده‌اید حالا نوبت این است که دارایی‌های بصری خود را ایجاد کنید که شامل لوگو، پالت رنگ، تایپوگرافی (فونت)، نماد‌نگاری و سایر اجزای بصری می‌شوند و باید با یکدیگر هماهنگ باشند. توجه داشته‌باشید که طراحی به همان اندازه که هیجان‌انگیز است می‌تواند سخت هم باشد بنابر‌این یک طراح حرفه‌ای استخدام کنید تا بتواند یک هویت بصری جذاب و متمایز برای شما ایجاد کند، اگر به کمک نیاز دارید می‌توانید از خدمات برندینگ و طراحی ما در تمامی مراحل کمک بگیرید .

5. لحن برند را ایجاد کنید

در این مرحله، فرض کنید برند شما یک شخص است، اگر اینطور باشد او با چه لحن و صدایی با شما صحبت خواهد کرد، آیا صمیمی است یا جدی، آیا یک نصحیت‌کننده است یا یک راهنما؟ ایجاد لحن برند یکی از مهم‌ترین گام های برندسازی است،  شما می‌خواهید برندی داشته باشید که با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کند و آن‌ها را به تعامل تشویق می‌کند، در غیر این صورت، آن‌ها احتمالاً توجهی نمی‌کنند. توجه داشته باشید قرار نیست که لحن همه برندها خیلی صمیمی باشد به همین دلیل، باید به مرحله اول بگردید و ببینید مخاطبان شما چه کسانی هستند. لحن برند شما از آگهی تبلیغاتی گرفته تا پست‌های وبلاگ و داستان برندتان، باید یکسان باشد. به مخاطبان خود فرصتی بدهید تا با برند شما آشنا شوند و یاد بگیرند که صدای شما را تشخیص دهند.

6. نام تجاری خود را به کار بگیرید

فقط در صورتی تلاش‌های شما تا به اینجا نتیجه خواهد داد که از نام تجاری خود در نقطه نقطه کسب‌وکار و استراتژی‌های بازاریابی خود استفاده کنید. سعی کنید هر جایی که کسب‌وکار شما ظاهر می‌شود نام تجاریتان نیز برجسته شود.شعار برند شما یکی از بهترین‌قسمت‌هایی است که می‌توانید برای تکرار نام تجاری خود از آن استفاده کنید چرا که شعار برند شما همواره در کنار محصولات، کمپین‌ها و تبلیغات شما دیده خواهند شد.

برندسازی برای مشاغل کوچک

احتمالا ساخت برند برای مشاغل کوچک که بودجه محدودی دارند کار دشواری باشد اما از اهمیت آن نمی‌کاهد، به همین دلیل در این قسمت گام های برندسازی برای این مشاغل را بررسی می‌کنیم. اگر استارتاپ کوچکی را شروع کرده‌اید باید به این قسمت توجه ویژه‌ای داشته باشید.

برند خود را به عنوان یک شخص در نظر بگیرید

همانطور که گفته شد ممکن است هزینه‌های مربوط به تحقیقات بازار برای مشاغل کوچک ممکن است زیاد باشد، پس برند خود را به عنوان یک شخص در نظر بگیرید و این سوالات را در مورد آن از خود بپرسید:

·         برند شما چگونه خود را معرفی می‌کند؟ اگر قرار بود برند شما ظاهر خود را توصیف کند چه چیزهایی می‌گفت؟

·         برند شما چطور خدمات و محصولات خود را توصیف می‌کند؟ آیا جدی و حرفه‌ای خواهد بود یا صمیمی و ساده؟

·         دیگران چطور آن را توصیف خواهند کرد؟ کوتاه یا توصیفی؟

سازگاری را در اولویت برندینگ قرار دهید

ناهماهنگی از اولین اشتباهات برندسازی است که شرکت‌ها مرتکب می‌شوند و باعث سردرگمی مشتریان و در نهایت تضعیف برند شما می‌شود. برندهای موفق سازگاری را در اولویت قرار می‌دهند چون می‌دانند که با حضور یکپارچه نام و شعار برند در رسانه‌های مختلف، می‌توانند نام برند را در ذهن مشتریان هک کنند. پس هویت، لحن، سیستم طراحی سازگار و هماهنگ داشته باشید.

یک استراتژی برند مشخص داشته باشید

استراتژی برند را با دستورالعمل‌های درون‌شرکتی خود اشتباه نگیرید. یک استراتژی برند اهداف بلند مدت و نحوه دستیابی به این اهداف را مشخص می‌کند. این اهداف معمولاً حول هدف برند شما، احساسات، انعطاف پذیری، آگاهی از برند و مشارکت کارکنان می‌چرخند. اگر یادتان باشد گفتیم که برندسازی یک فعالیت مستمر است و تا زمانی که بیزینس وجود داشته باشد فعالیت‌های برندینگ نیز وجود خواهد داشت، پس یک استراتژی مستمر داشته باشید و به مرور آن را توسعه دهید.

فرق الهام گرفتن و تقلید کردن را درک کنید

تحلیل رقیبان به شدت مهم است، زمانی که این کار به صورت مداوم و درست انجام دهید می‌توانید عوامل موفقیت را شناسایی کنید و همچنین ایده‌های زیادی برای متمایز کردن خود از رقبا به دست آورید. با این وجود مراقب باشید که الهام گرفتن را با تقلید کردن اشتباه نگیرید. به یاد داشته باشید زمانی می‌توانید متمایز شوید که چیز جدیدی برای ارائه داشته باشید، اینکه دو تا از رقیبانتان روش خاصی را دنبال می‌کنند دلیلی بر اینکه روش آن‌ها یک مرجع باشد نیست.

چک لیست برندینگ

چک لیست برندینگ

هویت یک برند با استفاده از دارایی‌هایی برند ساخته می‌شود و در نهایت ارزش یک برند را تعریف می‌کند. دارایی‌های برند شما هویت برند شما را به مشتریان بالقوه منتقل می‌کنند، بنابراین بسیار مهم است که از دارای‌هایی خود برای انتقال پیام مورد نظر استفاده کنید، در ادامه چک لیستی از دارایی‌هایی که برای یک برندینگ خوب باید داشته باشید برای شما آماده کرده‌ایم.

نام تجاری

شما می‌خواهید یک نام تجاری مرتبط و جذاب داشته باشید که به راحتی در ذهن می‌ماند، پس یک جلسه بین اعضای اصلی تیم و طراحان برگزار کنید و در مورد نام برند تصمیم‌کنید، به یاد داشته باشید نام برند شما منعکس‌کننده هویت و ارزش‌های برند شما است پس مطمئن شوید که به اندازه کافی وقت و تلاش صرف می‌کنید.

لوگو

 لوگوی شما همانند نام تجاری باید جذاب، متمایز و در عین حال به یاد ماندنی باشد، بنابراین از یک طراح حرفه‌ای استفاده کنید که به اصول طراحی لوگو مسلط است و به خوبی با ارزش‌ها و هویت برند شما آشنا باشد.

رنگ‌ها در برندینگ

رنگ‌ها از آنچه که فکر کنید مهم‌تر هستند، به بالا برگردید و مثال شرکت مخابراتی با تم رنگی آبی و نارنجی را به یاد بیاورید، فوق‌العاده است که چطور یک برند فقط با استفاده از یک تم دو رنگ، هویتی متمایز برای خود ایجاد کرده است. رنگ‌های برند شما باید به صورت سازگار در تمامی عناصر بصری برند شما وجود داشته باشند، از لوگو گرفته تا بسته‌بندی محصولات و قالب وبسایت شما.

ارائه محصول

محصولات شما در چه رده قیمتی و با چه کیفیتی ارائه می‌شوند؟ پاسخ به این سوال هم بخشی از هویت شما برند شما را تعیین می‌کند، به عنوان مثال همه ما اپل را با محصولات گران‌قیمت و باکیفیت می‌شناسیم و این بخشی از هویت آن‌هاست. برای ارائه محصول باز هم باید به مخاطبانتان نگاه کنید، آن‌ها چه کسانی هستند، از چه قشری هستند و به طور معمول برای محصولات و خدمات مربوط به شما چقدر هزینه می‌کنند.

شعار برند و شعار تبلیغاتی

 شعارهای برند مکمل نام تجاری شما هستند و هر جایی که نام برند شما ظاهر شود، شعار برند هم دیده می‌شود. شعار برند عبارتی کوتاه در مورد برند شماست می‌تواند مبین ارزش‌ها و اهداف و یا مزایای شرکت شما باشد. شعارهای تبلیغاتی نیز به همان اندازه مهم‌اند و به آن شباهت دارند. اما باید به تفاوت های شعار برند و شعار تبلیغاتی واقف باشید و هر کدام را در جای مناسب استفاده کنید، به زبان ساده اولی معرف کسب‌وکار شما و دومی معرف محصولی از شماست.

کارکنان و فرهنگ سازمانی در برندینگ

کارمندان و تیم شما نمایانگر ارزش‌های شما و فرهنگ سازمانی شما هستند. همه افراد حاضر باید در بهبود تجربه مشتری سهیم باشند و از دیگر دارایی‌های برند پشتیبانی کنند. هر چه تعامل کارکنان با مشتریان بیشتر باشد میزان تاثیرشان بر هویت و ارزش برند بیشتر خواهد بود. یک فروشگاه بزرگ را در نظر بگیرید، نحوه برخورد و لحن تک تک کارکنان این فروشگاه بر تجربه مشتری تاثیر می‌گذارد.

برندتان را بسازید!

در این مقاله سعی کردیم صفر تا صد برندسازی را به شما نشان دهیم، همانطور که گفته شد برندینگ از زمان شروع یک ایده تا زمان فعالیت یک کسب‌وکار، ادامه خواهد داشت. از نکات گفته شده در این مقاله استفاده کنید و نفرات اصلی را گرد هم بیاورید، مخاطب و بازار هدفتان را شناسایی کنید، ارزش‌هایتان را مشخص کنید و به مخاطبان ارائه دهید. از همین حالا شروع کنید و نگران نباشید، ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ طرهلو با خدمات برندسازی همراه شما خواهیم بود، می‌توانید روی ما حساب کنید.